cookandfeed
For English, scroll down
Την ξέρετε την αγάπη μου για τις τάρτες, δεν την ξέρετε; Όπου δω συνταγή για τάρτα πρέπει να τη δοκιμάσω. Όταν είδα λοιπόν αυτή τη συνταγή δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο, την έφτιαξα το γρηγορότερο. Τη βρήκα σε ένα από τα βιβλιαράκια τηλεπεριοδικών που μου μαζεύει η μανούλα μου. Ναι...ναι....η μαμά μου παρακολουθεί ακόμα ελληνική τηλεόραση και μάλιστα αγοράζει ακόμα και τηλεπεριοδικό.....!!
Το μόνο που πρόσθεσα ήταν η ζάχαρη, ήθελα βλέπετε να καραμελώσουν λίγο παραπάνω τα κρεμμύδια. Έγινε πολύ νόστιμη, οι ελιές δίνουν στο κρεμμύδι ιδιαίτερη γεύση.
Την βάση την έχω κάνει και με ζύμη τάρτας αλλά μου άρεσε πολύ περισσότερο με σφολιάτα.

χρειαζόμαστε
4 κουταλιές ελαιόλαδο
700-800 γρ κρεμμύδια σε φέτες
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 φύλλο σφολιάτας
1 κουταλιά μουστάρδα
200 γρ κρέμα γάλακτος
3 αυγά
70 γρ ελιές μαύρες σε φετάκια
αλάτι-πιπέρι

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν για 20 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά για 1-2 λεπτά. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στρώνουμε σε λαδωμένη ταρτιέρα το φύλλο και τρυπάμε την επιφάνεια του με ένα πιρούνι. Αλείφουμε το φύλλο με τη μουστάρδα και απλώνουμε τα κρεμμύδια.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και λίγο αλάτι. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε και τις ελιές.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 40-45 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια της τάρτας. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.
cookandfeed
You do know how much I love tarts, don't you? Whenever I find a tart recipe, I have to try it. When I found this recipe, I couldn't do anything different, I made it ASAP. I found it in one of my mom's T.V. guides collection.
The only thing I added was sugar, just because I wanted the onions caramelized. It turned out delicious, the olives highlight the onions' flavor
I have used tart dough for the crust but I really preferred using puff pastry.

we need
4 Tbsps olive oil
23-26 oz. onions, sliced in coins
1 tsp sugar
1 puff pastry sheet
1 Tbsp mustard
7 oz. whipping cream
3 eggs
2 1/2 oz. black olives, pitted and sliced in coins
salt and pepper, to taste

In a large skillet, saute onions in olive oil for about 20 min, until fragrant. Add salt and sugar and stir wellfor 1-2 minutes. Strain and let cool.
Layer greased tart dish with puff pastry and pierce the surface with a fork.
Brush with mustard and spread onions.
In a bowl, beat eggs with cream, pepper and a bit of salt. Pour over onions. Top with olives.
Bake in a preheated oven, at 350F, for about 40-45 min or until surface is golden. Let slightly cool and serve.
cookandfeed

cookandfeed
For English, scroll down
Δε λέω καλό χειμώνα για να μη με φάτε, μπορώ όμως να πω ότι περιμένω να δροσίσει πως και πως!
Μαζευόμαστε σιγά σιγά και εμείς και είπαμε να ξεκινήσουμε τις αναρτήσεις μας μετά τις διακοπές με ένα εύκολο και λαχταριστό γλυκό. Είχε και η Χαρά τα γενέθλια της προχτές αλλά κάθε χρόνο είναι διακοπές αυτές τις μέρες. Έτσι έγινε και φέτος αλλά εγώ είπα να βάλω αυτό το γλυκάκι για να σας κεράσω για τα γενέθλια της φιλενάδας μου!
Το αρωμάτισα με ούζο και του ταίριαζε πολύ. Μπορούμε να το σερβίρουμε με παγωτό αλλά και μόνο του είναι νοστιμότατο.

χρειαζόμαστε
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια baking powder
1 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1 1/2 φλιτζάνι καρύδα
2 κουταλάκια ούζο
για το σιρόπι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Καμία πρωτοτυπία. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το baking powder. Σε άλλο, μεγαλύτερο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει και ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε εναλλάξ λίγο λίγο το γάλα, την καρύδα, και το αλεύρι. Τα χτυπάμε για 2 λεπτάκια ακόμη. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 50 λεπτά περίπου. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
Για το σιρόπι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 8 με 10 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι στο κέικ. Περιμένουμε να κρυώσει το κέικ τελείως και το βγάζουμε από τη φόρμα.
cookandfeed
I have to say that I can hardly wait for the weather to cool down! We're slowly getting back to normal and we thought we'd start our post-vacation posts with an easy and delicious dessert. Since Xara celebrated her birthday while away on vacation, like every year, around this time, I decided this dessert would be the treat for my friend's birthday!
I used ouzo to flavor it and it was really a good choice! It can be either served with ice cream or as is, simply scrumptious.

we need
2 1/2 cups flour
2 tsps baking powder
1 cup butter
1/2 cup sugar
3 eggs
1 cup milk
1 1/2 cups shredded coconut
2 tsps ouzo
for the syrup
3 cups sugar
3 cups water
1 Tbsp lemon juice

There's no originality in the preparation. In a bowl, sift flour with baking powder. In a larger bowl, beat butter with sugar until fluffy, then add eggs, one by one, while continuing beating. Alternately add milk, coconut and flour. Keep beating for another 2 min. Turn batter into greased and flour dusted round cake pan. Bake in preheated oven, at 350C, for about 50 min. Let cool.
For the syrup, boil water with sugar for 8-10 min. Add lemon juice and remove pan from element. Little by little, pour syrup over cake. Allow cake to cool completely before removing from pan.
cookandfeed